eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta
Csík János a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János közös koncertjén a 13. Kolozsvári Magyar Napokon 2022. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Csík János a döntéséről: muszáj lassítanom, tele van a testem csavarokkal

Nem hagyja abba a zenélést, csak a saját, kicsit lassabb tempójában folytatja tovább - mondta az InfoRádióban Csík János. A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítójának életében ezzel egy meghatározó időszak zárul le, a nevét viselő együttes 2025-től Gál Tiborral folytatja a munkát. Csík János hangsúlyozta: nem zenekaron belüli feszültség miatt hozta meg a döntését a kilépésről, minden taggal baráti viszonyt ápol, és a jövőben is szívesen lép fel majd vendégművészként a Csík zenekarral.

Ahogy az Infostart is beszámolt róla, a 36. születésnapjához közeledő Csík Zenekar csütörtökön közleményben tudatta, hogy a zenekar névadója, Csík János úgy döntött, az év végével befejezi a "rendszerszíntű együtt muzsikálást".

A Kossuth-díjas zenész az InfoRádióban részletesen beszélt a döntése hátteréről, és elárulta, a zenekar tagjainak már egy éve bejelentette távozási szándékát, és hozzátette, az év végéig még együtt dolgoznak, és a jövőben is lehetnek közös fellépéseik, de ott már vendégművészként szerepel majd a Csík Zenekar produkciójában.

"Nagyon intenzív ez a történet, hál' Istennek a Csík Zenekarnak nagyon jól megy a sora, csak kicsit nekem sok lett már ez a tempó, és nem csak azért, mert

21 évvel ezelőtt volt egy autóbalesetem, és igazi csoda az, hogy ilyen sokáig dolgozhattam a produkcióban"

– mondta Csík János, de hozzátette, az előadóművészi, a zenészi munkát nem hagyja abba, mert ez az élete, ez az, amihez igazán ért, csak mostantól a saját, kicsit csendesebb tempójában csinálja.

"Van nekem elég sok olyan jó feladatom, amit szeretek is az én tempómban, kicsit lassabb tempóban csinálni. Vannak irodalmi műsoraim, tanítok Kecskeméten a Kodály Iskolában, van népzenei, világzenei produkcióm, ami alakulóban van, és az én tempómban ezeket a dolgokat meg tudom csinálni. Nem mondok le örökre arról a feladatról, hogy színpadon legyek" – vallotta be a művész.

Azt elismerte, hogy nehéz döntést kellett meghoznia, és még mindig sokszor összeszorul a szíve, amikor a távozásra gondol, és valószínűleg a jövőben is így lesz, ha látja a többieket muzsikálni, de maradt köztük a jó barátság, és ha kell segíti is a munkájukat.

Csík János úgy látja, hogy jót is tesz a zenekarnak a vértfrissítés, Gál Tibor személyében egy Fölszállott a páva-győztes énekes és hegedűs lép a helyére. "Szép jövő elé néz a zenekar, én drukkolni fogok nekik, és ha úgy adódik, és nekem is időm engedi, még velük is fogok majd muzsikálni, de most inkább ez a lassabb, visszafogottabb tempó tartozik az én történetemhez" – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy egészségügyi megfontolásból is lassít, és felidézte a 21 évvel ezelőtti autóbalesetét.

"Gyakorlatilag kétszer meghaltam, elég komoly történet, tele van a testem, szinte minden végtagom fémekkel, csavarokkal.

Amikor még az elején van az ember ennek a történetnek, küzd, és igyekszik, és a lehető legtöbbet megteszi, a közönség lehet, hogy észre sem vette, mert erről szólt az egész, hogy észre se vegyék, hogy nekem gondjaim vannak, és hál' Istennek sikerült tartanom a frontot, de most egy kicsit csendesebben csinálom, kicsit lassabb tempóval, annyira teszem a dolgom, ami nekem kedves" – mondta Csík János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 10. 13:17
×
×
×
×