eur:
397.66
usd:
358.41
bux:
74158.95
2024. október 1. kedd Malvin
Julia Roberts amerikai színésznő vietnami diáklányokkal találkozik Can Giuocban 2019. december 9-én. Roberts és Michelle Obama, Barack Obama volt amerikai elnök felesége a lányok oktatását elősegítő programot népszerűsítik Vietnamban, majd innen az Obama Alapítvány vezetőinek konferenciájára utaznak Malajziába.
Nyitókép: MTI/EPA

Julia Roberts tiszteletbeli César-díjat kap

A színésznő február 28-án a díjátadón veheti át az elismerést.

Tiszteletbeli César-díjjal tünteti ki a francia filmakadémia Julia Roberts amerikai filmsztárt 2025 februárjában, az 50. César-díjátadó gálán - számolt be róla hétfőn a Variety.com.

A francia filmakadémia közleményében a színésznőt inspiráló művészként, a filmművészet ikonjaként méltatta. "Julia Roberts nemcsak filmsztár, hanem a populáris kultúra ikonja is, és hatása messze túlmutat alakításain" - fűzték hozzá.

Pályafutását felidézve megemlékeztek az 1990-ben bemutatott Micsoda nő! című filmben nyújtott alakításáról, amellyel felhívta magára a világ figyelmét, és amelyet még számos siker követett olyan változatos szerepekkel, amelyeket játéka tett feledhetetlenné. Ezek között említették a Sztárom a párom, az Álljon meg a nászmenet és A Pelikán-ügyirat című produkciókat, valamint az Erin Bockovich: Zűrös természet című filmjét, amelyért 2001-ben elnyerte a legjobb színésznő Oscar-díját.

Julia Roberts mások mellett olyan elismert filmrendezőkkel dolgozott, mint Steven Soderbergh (Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi) és Mike Nichols (Közelebb), legközelebb pedig Luca Guadagnino After the Hunt című thrillerjében láthatják a nézők.

A filmsztár nevéhez számos filantróp kezdeményezés is fűződik, és egyebek között az UNICEF jószolgálati nagyköveteként is szerepet vállalt.

Roberts a francia Oscarnak is nevezett César-díjátadó gálán, február 28-án, a párizsi Olympia Színházban veheti majd át az elismerést.

A tiszteletbeli César-díjat, amellyel a francia filmakadémia színészek és filmesek életművét ismeri el, korábban Christopher Nolan, David Fincher, Cate Blanchett, Penélope Cruz, Robert Redford és George Clooney is megkapta.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×