eur:
394.28
usd:
355.72
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Szerelvény közlekedik az 1-es metróvonal, a Millenniumi Földalatti Vasút, közismert nevén Kisföldalatti Bajza utcai állomásán 2017. január 17-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Különleges élményben lehet része annak, aki most a kisföldalattit választja

Július 15. és július 21. között ismét versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.

Idén nyáron második alkalommal szólalnak meg költemények a kisföldalatti hangos utastájékoztató rendszerén a BKV Zrt. és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésében. A várakozó utasok klasszikus és kortárs költeményeket hallhatnak neves előadók tolmácsolásában – olvasható a BKV közleményében.

Hétfőn Zalán Tibor Ablakok című versét Baj László, kedden Szőcs Petra A többi Gréta legyen boldogabb című költeményét Holecskó Orsolya, szerdán Petőfi Sándor Pató Pál úr című versét Csuja Imre előadásában hallhatják az utasok.

Csütörtökön Géczi János Ismét a rózsákról című költeménye Őze Áron, pénteken Varró Dániel Randi című verse Mihály Péter előadásában szólal meg a kisföldalatti vonalán található állomásokon.

Szombaton Weöres Sándor Öröklét című költeményét Mácsai Pál mondja el, vasárnap pedig Áfra János Föld, víz, levegő című versét hallhatják utolsónak Für Anikó előadásában az utasok.

További részletek alább, a Czompó Gáborral készült interjúban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás
csalfaság

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Augusztus 20-i tűzijáték: ilyen időjárás várható Budapesten

Augusztus 20-i tűzijáték: ilyen időjárás várható Budapesten

Az augusztus 20-i államalapítási ünnepség záró, és leglátványosabb eleme a 21 órakor kezdődő és 30 percen át tartó tűzijáték Budapesten, amelyre hagyományosan több százezer embert várnak a fővárosi helyszínekre. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen időjárás várható ebben az időszakban, lesz-e például eső, vagy vihar, és ezt az esemény lebonyolításáért felelős operatív törzs is szorosan követi.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×