eur:
394.49
usd:
364.94
bux:
71481.37
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Tompos Kátya és a a Budapest Klezmer Band koncertje a Zsidó Nyári Fesztiválon Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában 2014. augusztus 31-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Rengetegen búcsúznak Tompos Kátyától – színészek, zenészek, írók, politikusok a sorban

Barátok, kollégák és ismerősök megrendülten búcsúznak a 41 éves korában meghalt Jászai Mari-díjas színművésztől.

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya. A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművésztől sorra búcsúznak a közösségi oldalakon volt kollégái, barátai és több színházi társulat is.

Az InfoRádió a 2015 júniusában az Aréna című műsorban készült interjúval búcsúzik a színésznőtől.

A Centrál Színház, ahol Tompos Kátya utoljára színpadon játszott, saját halottjának tekinti a művészt. A színház hivatalos Facebook-oldalának borító- és profilképe pénteken 12 óra után nem sokkal feketébe borult.

Tompos Kátya 2018-ig a Nemzeti Színház a tagja volt, amely szintén megemlékezett a színésznőről: „Tompos Kátya kivételes tehetsége és szenvedélye mindannyiunk szívét megérintette. Számtalan előadásban kápráztatott el minket és a közönséget" – írta a teátrum a Facebookon.

Külön posztban búcsúzott a Madách, a Vígszínház, a József Attila Színház, a Budapesti Operettszínház, az egri Gárdonyi Géza Színház és a Müpa is. Utóbbi ezt írta: "Sok csodálatos pillanatot köszönhettünk neki, ragyogott a Müpa színpadán, csodálatos hangjával a szívünkig hatott."

Az Operaház egy 2020-as előadás részletét posztolta ki a KisHattyúk tava előadásból, aminek bemutatóján Tompos Kátya volt a mesélő.

„Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!” – posztolta Hrutka Róbert Artisjus-díjas zenész, aki részt vett annak a jótékonysági gálának a rendezésében is, amit Tompos Kátya gyógykezelésére szerveztek.

Trokán Nóra színésznő Instagram-sztoriban búcsúzott a művésztől, Zorán pedig egy 2014-es felvétellel, akkor együtt énekelték az Esküvő című dalt a Budapest Sportarénában az Egypár barát című duettalbum bemutatóján.

Gyászposztban búcsúzott Szalóki Ági, Palya Bea, Tóth Gabi, Tóth Vera és ByeAlex zenész, és számos színész, közük Alföldi Róbert és Gubik Petra is.

"Az ezer darut nagyon köszönöm és valamikor szívesen elviszem, de csak kölcsönbe. Úgy gondolom, az igazán a te ajándékod és neked lett szánva" – ezt írta az utolsó előtti levelében, meg még sok mindent az öngyűlöletről, fájdalomról, jóakaratról. (…) Drága, Kátya, az origami daruk itt várnak, még látjuk egymást" – írta Grecsó Krisztián író.

Sulyok Tamás köztársasági elnök is megemlékezett a színésznőről a Facebook-oldalán.

Vitályos Eszter kormányszóvivő is búcsúzik Tompos Kátyától.

Részvétnyilvánító posztot tett ki a közösségi oldalára Karácsony Gergely is. "Sokan hittünk benne, bizakodtunk, hogy a páratlan összefogás, sok ezer ember segítő szándéka elég lehet, hogy meggyógyuljon; engem is sokkolt a tragikus hír, hogy Tompos Kátya ma reggel elhunyt. Egy egyedülálló tehetség, egy különleges jelenség, egy nagyszerű ember volt, halála felfoghatatlan" – írta a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×