eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
fotó: Sziget Fesztivál
Nyitókép: Sziget Fesztivál

Az ukrajnai háború is megjelenik a Szigeten

Folytatódik a Sziget által elindított, "szeretet forradalma" elnevezésű kezdeményezés, amellyel az augusztus 10-én kezdődő fesztivál a társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos közös felelősségre hívja fel a figyelmet.

Idén többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak a Sziget nagyszínpadán a Love Revolution Special program nemzetközi előadói - áll a Sziget közleményében.

A közönség mindennap 10 percben olyan előadásokkal és rövid felszólalásokkal találkozhat, amelyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra, valamint az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre hívják fel a figyelmet - áll a közleményben.

A Sziget szervezői a 2017-ben megfogalmazott Love Revolution kiáltványban, amely a Sziget kezdetek óta képviselt értékeit foglalja össze, azt írták: a "szeretet forradalma" közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban, hogy egy élhető Földet hagyjunk utódainkra, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés.

Ez a szellemiség a fesztivál számos programjában tetten érhető, így a nagyszínpadon is, ahol két koncert közti átállásban a világ számos pontjáról érkező előadók hívják fel a figyelmet a körülöttünk lévő legégetőbb problémákra - közölték.

A Love Revolution Special programsorozat keretében a Szigetre érkezik a fiatal ukrán akrobata, Dima Malakhov, akinek előadása, a

Make Art Not War - közösen Ukrajnáért

címet kapta. A fiatal művész szeretné felhívni a figyelmet a béke fontosságára, és arra, hogy az egyensúly kiemelten fontos az élet minden területén, földön és levegőben egyaránt.

A Szigetre érkezik JJ Bola kongói születésű, Londonban nevelkedett író, költő, az UNHCR (Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa) jószolgálati nagykövete, aki kampányaival a menekültek helyzetére és problémáira, valamint a kongói politikai konfliktusra igyekszik felhívni a figyelmet.

A nemzetközi Superar program a közös zenélésen keresztül inspirálja a résztvevő gyermekeket, különös tekintettel azokra, akik helyzetükből adódóan nem jutnak hasonló lehetőségekhez. A Superar Gyerekkórust a Sziget évek óta támogatja, előadásuk augusztus 12-én hallható a nagyszínpadon.

A Japánból érkező Body Carnival csapata a hip-hop 50. évfordulóját és annak legfőbb üzenetét ünnepli: egymás elfogadásának fontosságát.

fotó: Sziget Fesztivál
fotó: Sziget Fesztivál

A Joshua Beamish Dance előadása, amelynek címe Natural Tendencies, a homofóbia ellen áll ki, és hirdeti, hogy minden szerelem egyenlő. A kanadai kortársbalett-táncos és koreográfus, Joshua Beamish a Szigetre készíti ezt a koreográfiáját, amellyel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy egy ember nem az alapján jó vagy rossz, hogy kit szeret. A Sziget évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy fellépjen a homofóbia minden formája ellen - áll a közleményben.

A Sziget utolsó napján két klímaaktivistával, Tori Tsui hongkongi születésű íróval, valamint Vanessa Nakate ugandai klímaaktivistával, az UNICEF jószolgálati nagykövetével találkozhat a közönség.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×