eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Európa-bajnoki selejtező 3. fordulóján játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a győri Audi Arénában 2018. március 22-én. Magyarország-Hollandia 18-19.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A kézilabda-szövetség jogerősen pert nyert Kim Rasmussennel szemben

A bíróság tavaly novemberben, első fokon Rasmussennek adott igazat.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) jogerősen pert nyert Kim Rasmussennel, a női válogatott korábbi szövetségi kapitányával szemben.

Az MKSZ honlapján megjelent hétfői közlemény szerint a másodfokú eljárásban meghozott ítélet megállapítja, hogy az edző megszegte a megbízási szerződésének rendelkezéseit, így a szövetség részéről jogszerű volt a megállapodás felmondása.

A dán edzőt a 2019 decemberében, a Kumamotóban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a Románia elleni vesztes csoportmérkőzésen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a hajrában a reklamálása miatt kétperces kiállítással sújtották csapatát. A játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a bírók és a zsűri személyes támadást intéztek ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette, az etikai bizottság hatáskörébe utalva az ügyet.

Rasmussent 2020. január 7-én menesztette a magyar szövetség, az IHF pedig később másfél millió forintra büntette és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltotta.

A szakvezető a lengyel válogatottal 2013-ban és 2015-ben is negyedik lett a világbajnokságon, majd 2016-ban a román CSM Bucuresti csapatát Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. A magyar válogatott élére 2016 májusában nevezték ki, irányításával a nemzeti együttes története legrosszabb Európa-bajnoki, és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta. A kontinenstornán 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik helyen végzett, a vb-n 2017-ben 15., 2019-ben pedig 14. lett.

A bíróság tavaly novemberben, első fokon Rasmussennek adott igazat.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×