eur:
392.92
usd:
364.86
bux:
71584.33
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay.com

Szemtelenül fiatal karmestertehetségre bízzák az amszterdami Concertgebouw-t

A 26 éves finn szupersztár jelenleg Párizsban és Oslóban tölt be vezető pozíciót.

A 26 éves finn Klaus Mäkelä lesz az amszterdami Concertgebouw új vezető karmestere - jelentette be pénteken a világhírű holland zenekar.

A fiatal karmester az olasz Daniele Gattit követi, akit 2018-ban elbocsátottak, miután a zenekar egyes nőtagjai molesztálással vádolták meg. Mäkelä lesz a nyolcadik művészeti vezető a Concertgebouw-nál.

Klaus Mäkelä 2020-ban lépett fel először Amszterdamban, és azóta többször is együtt dolgozott a zenekarral. "Az első pillanattól világos volt, hogy ez egy tökéletes kombináció" - közölte a Concertgebouw a felkérést bejelentve.

A finn karmester jelenleg még az Oslói Filharmonikus Zenekar és az Orchestre de Paris művészeti vezetője, e hosszútávú szerződések miatt hivatalosan csak 2027-től lesz a Concertgebouw vezető karmestere, addig "művészi partnerség" keretében dolgoznak együtt.

Mäkelä és a Concertgebouw szoros együttműködése már augusztusban kezdetét veszi amszterdami, kölni és berlini koncertek sorával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal

Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal

Szövetségeseivel együtt a szavazatok 33,15 százalékát szerezte meg a Nemzeti Tömörülés a vasárnapi francia nemzetgyűlési választásokon. Július 7-én második fordulót tartanak, amelyen kiderül, meg tudja-e szerezni a párt a 289 nemzetgyűlési mandátumot, vagyis az abszolút többséget, ezzel az V. Köztársaság történetében először szélsőjobboldali elnöke lesz-e az országnak. Sok minden múlik azonban azon, hogy a második legnagyobb erő, az Új Népfront, illetve Emmanuel Macron elnök választási koalíciójának, az Együttnek a jelöltjei visszalépnek-e az erősebb jelölt javára, és szavazóik is követik-e őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×