eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A light-up ILM X-wing filming miniature from the 1983 film Star Wars: ep VI - Return of the Jedi (est: ÂŁ200,000 - 300,000) during a preview for the forthcoming memorabilia auction by the Prop Store in Chorleywood, Hertfordshire. Picture date: Wednesday September 15, 2021. (Photo by Andrew Matthews/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Kalapács alatt egy X-szárnyú modellje és a DeLorean egyik verziója, de ez még nem minden

A Propstore árverési ház összesen 1800 híres hollywoodi film relikviáit kínálja eladásra június 21. és 24. között, és 9 millió dolláros (3,2 milliárd forintos) bevételt vár.

Az aukció legizgalmasabb darabja egy X-szárnyú vadászgép modellje lesz, amelyet az első Star Wars-film különleges látványeffektusaihoz használtak 1977-ben. A modell a becslések szerint ötszázezer-egymillió dollár (180-360 millió forint) közötti áron is elkelhet.

Chuck Costas, a Propstore alelnöke elmondta, hogy a modellt egy gyűjtő vásárolta meg húsz éve, és azóta nem volt kiállítva. Mint hozzátette: az árverés számos tételét gyűjtőktől szerezték be, de akadnak köztük olyanok is, amelyek egyenesen a filmstúdióktól érkeztek hozzájuk.

A Vissza a jövőbe című filmből ismerős DeLorean időutazó autó egy verziója, amit csak a film promóciójához használtak, 150-200 ezer dollárért (54-72 millió forintért) kelhet el. A film egy másik híres kelléke, Marty McFly légdeszkája pedig 80-120 ezer dollárt (28-43 millió forintot) is érhet egy gyűjtőnek az aukciósház szerint.

Az árverés egyik kedvence lehet a szakértő szerint a Szörnyecskék 2. című film egy ritka szörnyecske robotbabája, amelynek árát szintén 80-120 ezer dollárra becsülték.

Thor kalapácsát pedig, amit Chris Hemsworth forgatott a szuperhősfilmben, 100-150 ezer dollárért (36-54 millió forintért) viheti el egy rajongó.

(Képünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×