eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kivetítőkön látszik az amerikai Kendrick Lamar koncertje a 26. Sziget fesztivál első napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Nagy neveket jelentett be a Sziget Fesztivál

Az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings of Leon, a Bastille, Stromae és Lewis Capaldi is koncertet ad a jövő évi Sziget fesztivál nagyszínpadán.

A több mint negyven előadót tartalmazó "csomagban" szerepel még mások mellett FKJ, Woodkid, a Jungle, Princess Nokia és az első lemezével a brit lemezlista élén debütált Inhaler, Bono fiának együttese - közölték a szervezők. A Sziget fesztivált 2022-ben augusztus 10-től 15-ig tervezik megrendezni.

"Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre, a hosszú szünet utáni nagy visszatéréshez méltó programmal. A nagyszínpadra olyan headlinereket jelentettünk most be, amelyek friss lemezanyagaikat hozzák el a fesztiválra" - idézte a kommüniké Kádár Tamást, a Sziget főszervezőjét.

A Kings of Leon idén márciusban rukkolt elő új lemezével, és ezzel pótolja a tavaly elmaradt szigetes koncertjét.

Dua Lipa tavaly megjelent és idén Grammy-díjat nyert albumát hozza el, és magasan vezeti a Sziget-látogatók kívánságlistáját.

Az Arctic Monkeys 2022-re szánt új anyaga is a finisben van.

"A több mint negyven most közzétett fellépő változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, amelyben vannak világsztárok, befutott nevek, kurrens zenei csemegék, feltörekvő csapatok is" - fűzte hozzá a főszervező.

A nagyszínpad főelőadói sorában augusztus 10-én ad koncertet Dua Lipa, 11-én a Kings of Leon és 15-én az Arctic Monkeys. A kora esti sávban játszik a 2020-ban kétszeres Brit Awards-díjas Lewis Capaldi, a francia sanzon világát elektro, hiphop és a világzenei elemekkel keverő belga Stromae és a hírek szerint februárban új albummal jelentkező Bastille.

A szervezők kedden bejelentett fellépői között van még Alan Walker, Caribou, Woodkid, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Rilés, Princess Nokia, Yung Lean, Little Simz, Beabadoobee, a Clutch, a Fontaines D.C., Yves Tumor and Its band, az Inhaler, a Badbadnotgood, Sevdaliza, Honey Dijon, Bob Moses, Floating Points, NGHTMRE, Alice Merton, Lola Marsh, Jade Bird, a Viagra Boys, az Iceage, a Black Honey, a Giant Rooks, Tokimonsta, Apashe, TSHA, John Talabot és Taahliah.

A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a fesztivált tavaly és idén sem rendezték meg, akárcsak a portfólióba tartozó két másik nagy könnyűzenei rendezvényt, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×