eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Főkert Nonprofit Zrt. munkatársa dolgozik Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2019. május 15. A megújult Múzeumkert lesz a Múzeumok Majálisának központi helyszíne. Az országos rendezvényen több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézművesvásár várják az érdeklődőket.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel nyit a Múzeumkert - szombaton

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is.

A Múzeumkertet bemutató sétákkal várja a látogatókat szombaton és vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum.

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére tragikusan hatottak például 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került - emlékeztet a Nemzeti Múzeum által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Mint közölték, a szakmai vezetés során feltárulnak a Múzeumkert rejtett titkai, és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók. A Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során.

A múzeumkerti sétákat négy időpontban: szombaton, majd vasárnap is 10 és 14 órakor tartják meg.

A részvétel feltétele a járványügyi rendelkezések betartása és a jegyvásárlás a tarlatv@mnm.hu e-mail címen keresztül.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×