eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nagy Feró és a Beatrice együttes lép fel az Összetartozás koncerten, a Duna Médiaszolgáltató által szervezett VI. Duna Napon, az erdélyi Torockón 2019. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Biró István

Nagy Feró az InfoRádiónak: utálom ezt a vírust, maradjunk abban

Túl van a koronavírus-fertőzésen és a Covid elleni első védőoltáson is Nagy Feró, aki gőzerővel tervezi a pandémia utáni időszakot. A friss Kossuth-díjas rockénekes, színész és dalszövegíró koncertturnékra és rendhagyó színházi előadásra is készül.

Nagy Feró az InfoRádiónak elárulta, régi nagy álma a zenekarával, hogy színpadra vigyenek egy rockkoncertet. A kétfelvonásos darabot a zenész nagyjából már meg is írta, amit egy magyarországi turnén túl Erdélybe is elvinne. Mint mondta, Vidnyánszky Attilánál már érdeklődtek, hogy egy előadás erejéig fogadja be őket, akinek nem volt ellenére az ötlet. „Tehát várom, hogy végre vége legyen ennek a nyomorult vírusnak” – fogalmazott a művész.

A járványhelyzet miatt jelenleg nem nagyon van lehetőségük a próbákra bandájával, azonban ha megnyílik a lehetőség majd, hogy célba vegyék a nagyobb színházakat, előtt egy hónapon át nagyon kemény mindennapi próbák lesznek. Hiszen, mint fogalmazott, legyen bármennyire is profi egy zenekar, a próbák azok, amik igazán egyben tartják az előadásokat. Nagy Feró azt is hozzátette, azt sem bánja, ha maszkban kell majd fellépniük, csak legyen majd telt ház.

A Kossuth-díjas zenész reményei szerint a turnéra október végén kerülhet majd sor, amely keretében Erdélyt november 7-én, mint fogalmazott, a nagy szovjet ünnepen vennék célba.

Mint ismert, Nagy Feró múlt év októberében esett át a koronavírus-betegségen, de nem volt különösebb baja, csak néhány napig „kóválygott”. Zárszóként kiemelte: „utálom ezt a vírust, maradjunk abban”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 09:12
×
×
×
×