eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Leégett egy legendás lemezstúdió

Elton John, George Michael és a Depeche Mode is dolgozott itt.

Leégett a Puk Recording Studios, a világhírű dániai lemezstúdió, ahol korábban mások mellett Elton John, George Michael és a Depeche Mode készített felvételeket.

Az épületegyüttes lángokban állt, amikor a rendőrök és a tűzoltók hétfőn hajnalban a helyszínre érkeztek. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet és azt sem közölték, megsérült-e valaki.

Randerstől északra, a nyugat-dániai Gjerlevben 1978-ban hozta létre a stúdiót John "Puk" Quist a farmján található átalakított épületben. A nyolcvanas évek közepére felfutott helyen dolgozott mások mellett Elton John, George Michael, Gary Moore, a Judas Priest, a Volbeat, itt vette fel Violator című lemezét a Depeche Mode, az Anything-et a Damned, a The Violent Sleep of Reasont a Meshuggah.

Quist 1992-ben eladta a stúdiót, amelyet egy időben a világhírű EMI kiadó is használt, ám már jó néhány éve bezárták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×