eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Pécsi Nemzeti Színház üres nagyterme 2020. március 11-én. Ezen a napon az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányhatározat alapján két előadás marad el. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Megtiltották a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvények megtartását.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Színház online, kevesebb mint egy mozijegy áráért

Szeptember 23-án mutatják be az E színház felületén a Radnóti Színház „Csapodárok” című előadását. Ez az első színházi bemutató, amelyet közzé tesz az oldal.

Kováts Adél a Radnóti Színház igazgatója az InfoRádiónak elmondta, nem szokványos, hogy egy frissen bemutatott darabot online elérhetővé tesz egy színház,

ez egyfajta kísérlet részükről, válasz a koronavírus miatt kialakult helyzetre.

Nem maradtak el teljesen a nézők a színházakból, de az ültetési rend miatt is kevesebb jegyet tudnak eladni, így kockáztattak és beruháztak az élő közvetítés megszervezésébe – mondta Kovást Adél.

A Peer Krisztián által átírt középkori komédia, a Csapodárok lesz az első élő előadás az E-színház oldalán, de már most is jó néhány rögzített színházi felvétel érhető el az oldalon

kevesebb mint egy mozijegy áráért.

Látható például a Székesfehérvári Vörösmarty Színház A rajongók című darabja Szikora János rendezésében, vagy Spiró György Kvartett című darabja a Pesti Színházból. Elérhető a Katona József Színház Mi osztályunk előadása, a Gabler Hedda a Kecskeméti Katona József Színháztól Zsótér Sándor rendezésében, vagy ifj Vidnyánszky Attila rendezése is az Iván, a rettenet.

Közben folynak a tárgyalások a színházakkal, folyamatosan frissül majd a kínálat – mondta Légrádi Gergely az eszínhaz.hu oldal vezetője.

Légrádi Gergely arról is beszélt, hogy minden bevételt az alkotók jogdíjaira és színházi projektekre fordítanak. A világ bármely részéről elérhető tartalmat pedig egy felkészült filmes stáb rögzíti, de van, hogy maguk a színházak ruháznak be az előadásaik felvételébe.

A koronavírus-járvány terjedése miatt egyre több színház zár be ideiglenesen, vagy maradnak el előadások. Ugyanakkor egyre több teátrum nyit a közvetítések felé, az Örkény Színház például októberben indítja be streaming szolgáltatását – mondta korábban az InfoRádiónak Mácsai Pál, a teátrum igazgatója.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Állami Operaház előadásai szeptember 17. és október 17. között elmaradnak, ezzel egy időben elindították új steamming szolgáltatásukat a MaszkaBál programot. Facebook-oldalán az Opera heti négy alkalommal ingyenes áriaesteket, operakivonatokat és kamaraprodukciókat sugároz.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×