eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Kolodko Art

Óvatosan a csokoládéval Tihanyban, megérkezett Gombóc Artúr

A Balatonnál helyezte el legújabb alkotását az aprócska gerillaszobrairól ismert művész, Kolodko Mihály, aki ezúttal Csukás István szeretett mesehősét, Gombóc Artúrt öntötte formába.

Budapest számos pontján találkozhat a járókelő Kolodko Mihály szerethető szobraival, így a Bem rakparton A nagy ho-ho-horgász híres csalijának szobra kapott helyet, a Várból pedig a kockásfülű nyúl kémleli, szükség van-e rá valahol.

Budapest, 2019. március 12.
Mihajlo Kolodko ukrán szobrászművész kockásfülű nyúl miniszobra a Budavári sikló végállomása melletti várfalon. 
MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor
Budapest, 2019. március 12. Mihajlo Kolodko ukrán szobrászművész kockásfülű nyúl miniszobra a Budavári sikló végállomása melletti várfalon. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

Most a Balatonnál is felbukkant egy alkotás: a Pom Pom meséi című rajzfilmsorozatból ismert hős, a csokoládéért bolonduló Gombóc Artúr, amelynek figuráját Sajdik Ferenc alkotta meg – hívja fel a figyelmet a Fidelio. A szobrászművész Tihanyban, az apátság közelében helyezte ki az aprócska szobrot, amely gyaníthatóan sok nyaraló fotóján ott szerepel majd ezután.

A művész a Fidelio.hu-nak korábban elmondta, a szobrok kis mérete nagyobb szabadságot ad számára alkotóként. „A picivel megoldható az, ami a nagy szobroknál a hely, a pénz, a téma miatt nem. Szabadságot jelent az is, hogy nincs megrendelő, így én találom ki a szobrot, nincs határidő, és a helye sincs meghatározva. Persze minden kicsi szoborra annyi időt és gondot fordítok, mint egy nagyra” – fogalmazott.

Budapest, 2017. január 26.
A nagy ho-ho-horgász híres csalijának szobra Budapesten a Bem rakparton, a Halász utcai villamosmegállónál.
MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter
Budapest, 2017. január 26. A nagy ho-ho-horgász híres csalijának szobra Budapesten a Bem rakparton, a Halász utcai villamosmegállónál. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×