eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásai

61 év alatt még nem történt ilyen.

Herczeg Tamás igazgató azt mondta, a fesztivál 1959-es újraindítása óta nem volt példa arra, hogy ne csendüljenek föl a fanfárok a Dóm téren.

A világjárvány azonban "elsodorta" a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Dóm téri előadásait.

A jegyüket elővételben megváltó nézők közül azoktól, akik megtehetik, hogy támogatják a nehéz helyzetben a fesztivált, azt kérik, ne váltsák vissza belépőjüket. A belépők szabadjegyre cserélhetők, melyet a következő évadban vagy a fesztivál idei produkcióin használhat föl a közönség, vagy visszaválthatók a fesztivál jegyértékesítő partnerénél online - közölte a színházi szakember.

Herczeg Tamás bízik benne, hogy a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az 1500 néző befogadására alkalmas Újszegedi Szabadtéri Színpadon megtarthatók az előadások. A jelenlegi szabályok alapján így csaknem négyszázan láthatják egy időben a produkciókat, de ez a létszám még bővülhet.

Az igazgató úgy fogalmazott, vannak pillanatok, amikor kultúrát közvetíteni nem fiskális kérdés. Fontos, hogy a nézők közösségi formában kulturális élményt kaphassanak, ahogy az is, hogy a művészek újra színpadra állhassanak. A tervek szerint így bemutatják majd Händel Agrippina című operáját, Moliere Úrhatnám polgárát, valamint a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet.

A Szegedi Szimfonikus Zenekarral egyeztetnek arról, hogy még az idei évben ajándékkoncertet tartsanak a Dóm téren - tudatta az igazgató.

Jövőre az idei évre meghirdetett előadásokat rendezik meg a Dóm téren. Az évad a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperával indul, a Sok hűhó semmiérttel folytatódik a fesztivál Shakespeare-sorozata, visszatér a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd Bernstein West Side Story-ját mutatják be - mondta Herczeg Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×