eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Készpénzt tesz pénztárcájába egy látogató a 20. Sziget fesztivál 3. napján a budapesti Hajógyári-szigeten 2012. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Márta István: ennek a fesztiválévnek szinte vége is

A Magyar Fesztivál Szövetség elnöke szerint a fesztiválgazdákat azért kellene most legalább egy kicsit megsegíteni, hogy legalább jövőjük lehessen az eseményeknek.

A kormánydöntés értelmében augusztus 15-éig nem lehet fesztiválokat rendezni Magyarországon. Így - mint arról korábbi összeállításunkban is írtunk - az eredetileg meghirdetett időpontban elmarad a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, az Ördögkatlan Fesztivál, a Fishing On Orfű, a VeszprémFest, a FEZEN, az EFOTT és még sok nagy fesztivál is.

Márta István a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy a fesztiválok 70 százaléka biztosan elmarad, a többi rendezvény, ha a járványhelyzet engedi, ősszel lesz megtartva.

"A részletes rendeletet még nem láttunk, csak azt tudjuk, hogy semmiféle rendezvényt nem lehet rendezni a határnapig, vagyis addig nem lesznek fesztiválok. Hogy kinek milyen stratégiája van, még alakul, de úgy érzem,

inkább mindenki a 2021-es esztendőben gondolkodik"

- jegyezte meg Márta István.

Az egyéves halasztás oka igen egyszerű: a legnagyobb fesztiválokat akár 1-2 évvel is előre szervezik, de még a kisebbeket sem lehet pár hét alatt újraszervezni, inkább két hónap, hisz marketingelni kell egy-egy kisebb eseményt is, szponzorokat kell szerezni.

A fesztiváltilalom egyik következménye lehet, hogy a szervezők a következő évire elfogadják a megváltott tikettet, de lesz olyan is, aki visszaadja a pénzt; Márta István szerint a fesztiválgazdák jól járnak el akkor, amikor meg akarják győzni a jegytulajdonosokat, hogy tartsák meg a belépőket.

Ő maga hallott egyébként arról, hogy a jegyvisszatérítés ügyében lesz külön törvényi rendelkezés, aminek tartalmára kíváncsi lenne már.

Azt is várja, hogy létrejöjjön a

párbeszéd az erőforrástárcával,

így kiderülhetne, a fesztiválszervezők, az előadók, a kiszolgáló vállalkozások és a "háttér" mire számíthat ebben a helyzetben.

Megoldásnak látná, ha egy igazoltan a koronavírus-járvány miatt elmaradt fesztivált megsegítene a tárca épp azért, hogy a fesztiváloknak a jövője legalább biztosítható legyen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×