eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Kivárja a jobb időket Bécs egy nagyon várt kiálltással

Egy évvel elhalasztja őszre tervezett, Amadeo Modigliani munkáit bemutató nagy retrospektív kiállítását az Albertina.

A kiállítás aktualitását a művész halálának idei 100. évfordulója adta. Bár az intézmény reményei szerint júliustól visszaállhat a múzeum működése a megszokott rendre, az évre tervezett projektekben jelentős változásokat hajtanak végre. Klaus Albrecht Schröder, az Albertina igazgatója szerint a tárlat költségei mintegy 2,5 millió eurót (875 millió forintot) jelentenek.

"Sok festmény egyéni biztosítási értéke emellett több mint 100 millió euró (35 milliárd forint). Egy ilyen kiállítás anyagi kockázatát csak akkor tudjuk vállalni, ha - csakúgy, mint a korábbi Dürer, Claude Monet vagy Matisse műveit bemutató tárlatok esetében -, valós a lehetősége, hogy legalább 300 ezer látogatót vonz. Ennek reális esélyét idén nem látom" - fejtette ki Schröder.

Ezért döntött úgy az Albertina, hogy a négy év alatt előkészített Modigliani - Picasso. Revolution des Primitivismus (Modigliani - Picasso. A primitivizmus forradalma) című kiállítást csak 2021. szeptember 17. és 2022. január 9. között mutatja be. A kiállítás Modigliani munkáit Pablo Picasso, Constantin Brancusi és André Derain műveivel, valamint Európán kívüli kultúrák alkotásaival állítja szembe.

Most arról tárgyalnak Los Angelestől Washingtonig, Madridtól Londonig, Sao Paulótól Tokión át Pekingig több mint 60 képtulajdonossal, hogy a már megígért kölcsönképeket 12 hónappal később is megkaphassák.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×