eur:
393.35
usd:
365.5
bux:
71601.77
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Vuk című rajzfilm karakterei a Színes Város Csoport 800 négyzetméteres falfestményén a VIII. kerületi Baross utcában 2019. október 21-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kiderült, mit nézünk a karantén alatt

Eddig több mint kétmillióan keresték fel a Nemzeti Filmintézet ingyenessé tett tartalmait. A legnépszerűbbnek eddig a gyermek- és ifjúsági filmek bizonyultak, de kedveltek voltak a kötelező olvasmányok filmváltozatai, a történelemoktatáshoz kapcsolódó játékfilmek és a Filmhíradók 100 éve sorozat is.

Eddig több mint 2 millió látogatót vonzott a Nemzeti Filmintézet (NFI) Online Filmklasszikusok programja - írta a 24.hu. Az intézmény 90 irodalmi adaptációt, történelmi, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilmet tett ingyenesen elérhetővé online március 21-től részben a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatás támogatása, részben az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozása érdekében.

A nézettségi toplistát A három nyúl és a Vuk mellett olyan ifjúsági művek vezetik, mint az Égigérő fű vagy a Keménykalap és krumpliorr.

Az irodalmi klasszikusok, kötelező olvasmányok filmváltozatai szintén rengeteg érdeklődőt vonzottak: 10-15 ezres nézettség körül jár az Egri csillagok, A Pál utcai fiúk, A kőszívű ember fiai is. A ritkábban látható irodalmi adaptációk közül sokan nézték meg A beszélő köntöst, a Bogáncsot, A Pendragon legendát vagy a Tanár úr kéremet.

A történelemoktatáshoz kapcsolódó játékfilmek közül 10 ezres megtekintés felett jár A Hídember és számos érdeklődőt vonzott a 80 huszár, a Föltámadott a tenger vagy A tizedes meg a többiek.

Az Online Filmklasszikusok válogatásba bekerült az NFI Filmarchívum Filmhíradók 100 éve című sorozata, mely az eddigi félmilliós nézőszámát az utóbbi hetekben 15 ezerrel növelte.

A legtöbben az Ady Endre temetését bemutató, gyönyörű minőségben felújított epizódot nézték meg.

Népszerűek a fontos történelmi eseményeket megörökítő epizódok is, többek között az őszirózsás forradalom, a köztársaság kikiáltása, és a Tanácsköztársaság bukása. A visszajelzések alapján a közzétett mozgóképes tartalmak szemléltető anyagként jól használhatóak az oktatásban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×