eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Budapest, 2016. április 6. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: Zih Zsolt

Aggódnak Törőcsik Mariért

Unokája már telefonon sem hívja Törőcsik Marit, mert a beszéd nagyon kifárasztja a művésznőt.

Törőcsik Mariért aggódnak a Nemzet Színészei - írja a Bors.

A lap szerint a veszélyeztetett korban lévő legendák egymást támogatva, a négy fal közül követik a másik sorsát, és ha csak a társaságukkal is, de segítik elviselni a bezártságot.

A tizenkét tagú társaság legidősebb tagjai a 85 éves Bodrogi Gyula és a 84 éves Törőcsik Mari. A háromszoros Kossuth-díjas művésznő egészségi ál­­lapota az utóbbi években egyre rosszabb lett, sokan aggódnak érte.

A vendégszerető színésznő a koronavírus-járvány kitörése óta eltűnt a nyilvánosság elől, visszavonultan vészeli át ezt az időszakot velemi otthonában.

Törőcsik Mari unokája, Járai Máté színész a lapnak elmodta: "Én sem szoktam hívni, mivel már nagyon nehezen érteni, amit beszél, és nem akarom ki­fárasztani. Inkább a nagynéném­nél szoktam érdeklődni a hogyléte felől. Csak ő és az állandóan vele lévő ápolónői, segítői látogathatják a járvány alatt".

A színésznő és egykori férje, Bodrogi Gyula soha nem szakította meg a kapcsolatot.

Bodrogi a lapnak elmondta: minden második nap felhívja "Marikát", aki egyre rosszabbul van, de szerencsére vigyáznak rá, és mindent megtesznek azért, hogy a közelébe se kerüljön a vírus.

Aggódunk miatta, de Marika egy igazi harcos - vélekedett.

Megéltem egy háborút, tudom, milyen bezárva lenni - hangsúlyozta Bodrogi Gyula. Békét és türelmet kívánok a világnak, hiszem, hogy együtt le tudjuk győzni a koronavírust, hiszen ha otthon maradunk, akkor hamarabb elpusztul – vélekedett a színművész.

A Nemzet Színészei közé frissen megválasztott Jordán Tamás a Szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatójaként folyamatosan látogatta korábban Törőcsiket, ám a járványhelyzet miatt most már ő is csak telefonon keresi.

Jordán a lapnak elmondta: kétnaponta felhívja Törőcsik Marit, szerencsére szellemileg friss, jókat szoktak beszélgetni, amíg el nem fárad. "Igyekszünk támogatni abban, amiben tudjuk, és könnyebbé tenni ezt az időszakot, hiszen Marika mindig szereti a vendégeket, de most ugye senki se mehet hozzá" - hívta fel a figyelmet Jordán Tamás.

Amióta itthon vagyok, folyamatosan gondolkodom a következő év­adon igazgatói visszavonulásom előtt,

ugyanis január 31-én lejár a kinevezésem, és nem indulok újra.

Nagy felelőtlenség lenne, nem vagyok az a székéhez görcsösen ragaszkodó igazgató, a következő öt év végén 83 éves lennék, nem tudom, hogy addigra milyen állapotban leszek - tette hozzá Jordán Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×