eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Jordán Tamás színművész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a szombathelyi teátrumban készült.
Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Jordán Tamás bejelentést tett budapesti karanténjából

Nem pályázik újra a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. Jelen megbízatása tíz hónap múlva lejár. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, a Nemzet Színésze az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy jelenleg kéthetes önkéntes karanténban van Budapesten.

Elmúlt 78 éves, ezért a Jászai-díjas Jordán Tamás azt gondolja, hogy bár egészségi állapota még a koronavírussal is dacol, egy ötéves új színház-igazgatói ciklust már soknak tartana, ezért 2021. január 31-én távozik a szombathelyi színház éléről.

Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, a szakmában már többször találkozott a kérdéssel, hogy meddig akarja még csinálni az intézményvezetést.

A színházak a rendkívüli helyzetben most nem játszhatnak, így Jordán Tamás Budapesten "önkéntes szobafogságban" van, ki sem mozdult, de a színház is be van zárva Szombathelyen, ez pedig így is marad, amíg a veszélyhelyzet fennáll. Erről pedig így nyilatkozott:

"Ez rettenetes mindenkinek. A színháznak is. Mi ezért élünk. Beszélek a színészekkel naponta, szinte mindenkivel. Hősiesen viselik, megértik a kényszerhelyzetet. A nyugtalanságunk abból származik elsősorban, hogy nem tudjuk, mikor ér véget ez az állapot. Hogy vajon ősszel tudunk-e majd játszani, szabad lesz-e majd előadásokat tartani. Reméljük, hogy igen."

Látja ő is, hogy sok színház mindenféle lehetőségekkel próbálkozik, a szombathelyi teátrum is felteszi a YouTube-ra a repertoáron már nem lévő legsikeresebb darabokat, erről hírt is adnak.

A jövő évi terveiről szólva elmondta, a színház művészeti életében továbbra is részt vállalna.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×