eur:
393.59
usd:
364.37
bux:
71914.7
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kovács Ákos Kossuth-díjas előadóművész koncertje az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2016. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Szerdánként Ákos-koncertekkel is megtörheti a bezártság unalmát

A Kossuth-díjas énekes az elkövetkező 11 héten, minden szerdán közzétesz egy újabb koncertfilmet a YouTube-csatornáján.

A kreatív embereknek nincs más módjuk, hogy enyhítsék a saját tehetetlenségérzésüket, meg hogy próbáljanak segíteni másokon, meg magukon is, mint hogy valamilyen módon, a kreativitásukkal próbáljanak hozzájárulni ahhoz, hogy mások jobban érezzék magukat a bőrükben egy ilyen vérzivataros időszakban, mint amit most átélünk – mondta az InfoRádiónak Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes, előadóművész, aki úgy döntött, hogy mindenki számára elérhetővé teszi az elmúlt 10 év koncerttermését, korábban nem látott formában.

"Az ember szereti erősíteni magában és másokban is, hogy szükségünk van egymásra, szükségünk van arra, hogy fölemeljük magunkat, fölemeljük a szívünket, és valahogy humorral, jókedvvel próbáljunk egy nem humoros és nem jókedvű időszakot átvészelni" – mondta az énekes arról, hogy mi késztette a felajánlásra.

Az előadóművész hivatalos YouTube-csatornáján szerdánként mindenki megtekinthet egy Ákos-koncertfilmet.

"A muníciónk 11 hétre elegendő, nagyjából ennyi időt adunk a koronavírusnak, hogy kitombolja magát Magyarországon" – mondta Kovács Ákos. Szavai szerint tizenegy héten át minden szerda este 8 órakor közzétesznek egyet-egyet az elmúlt 10 esztendő koncertfilmterméséből. Március 18-án először a 2009-es Ákos 40+ című akusztikus, szmokingos jubileumi koncert teljes felvétele látható majd. A felvételek később is elérhetők lesznek.

"Ez az egyetlen koncertünk, amely annak idején HD-ben is megjelent, az első magyar Blue-ray kiadványként ez már kapható volt" – mondta az énekes.

Ez követően a 2010-es turnéfilmmel folytatják a sort, és egészen a 2018-as dupla Aréna-koncert felvételéig teszik elérhetővé az összes elkészült koncertfilmet. Ezek HD-ben, teljes hosszukban még soha nem voltak láthatók az interneten – árulta el Kovács Ákos.

"Miután a 2020-as koncertszezon egyelőre még bizonytalannak tűnik, rendkívül sok előadásunk volt lekötve, nagyszabású bulik váltak bizonytalanná, és

nem szeretnénk koncertélmény nélkül hagyni azokat, akik a munkánkra figyelnek – és bizonyos mértékben magunkat sem –, ezért az ötlet kettős."

A már korábban rögzített nagyszabású koncertfilmek elérhetővé tétele mellett szombatonként kisebb kulturális produkciókkal, házi muzsikálással, esetleg versmondással, novellafelolvasással jelentkezik majd Kovács Ákos. Utóbbi szintén a művész YouTube-csatornáján lesz elérhető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Exportra is jut megújuló energiából, de a nagy gyárberuházások hozzák majd az igazi felvevőpiacot

Exportra is jut megújuló energiából, de a nagy gyárberuházások hozzák majd az igazi felvevőpiacot

A magyar naperőmű-kapacitás – az atomenergetikai és fosszilis kapacitásokkal együtt – a napos déli órákban már exportra is termel, azonban a környező országok megújuló termelésben várható felzárkózásával a hazai gyárberuházások köthetik le a növekvő magyar termelést. A Széchenyi Alapok és az Electron Holding Zrt. 50-50 százalékos társtulajdonosként fektet be négy, összesen 15 MW kapacitású naperőműpark fejlesztésébe, amelynek megtérülését a cég integrált, egész értékláncot lefedő működésétől várja. A kivitelező cég elnök-vezérigazgatója, Szücs Ádám szerint nagy átalakulás előtt áll a piac, ahol egyre kevésbé lesz életképes az az üzleti modell, amiben a fejlesztő önállóan működő napelemparkot épít, üzemeltet és nem egy áll partnerségbe olyan szereplőkkel, akik azt rendszerbe integrálva tudják üzemeltetni, miközben az energiatárolók piaca az aranyláz időszakát idézi.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×