eur:
393.08
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Egymillióan látták - csak a premier után kezdtek hinni A padlásban

Köszöntötték a Vígszínházban A padlás című musical egymilliomodik nézőjét. Az 1988 óta folyamatosan repertoáron lévő darab ezredik előadása tavasszal lesz.

A Vígszínház 1988-ban nagyon rossz gazdasági helyzetben volt, A padlás című musical díszleteit korábbi díszletek újrahasznosításából oldották meg Fehér Miklós vezetésével, Presser Gábor pedig egymaga rögzítette a zenét, már a próbák alatt készült a zenekari átirat. Ennek és a nagyszínpadi próbáknak is köszönhetően szárnyakat kaptak a színészek. Így emlékezett vissza az InfoRádióban a 31 éve folyamatosan műsoron lévő, ma már egymillió megtekintőnél tartó darab vígszínházi múltjára Hegedűs D. Géza, aki több szerepet is eljátszott az évtizedek során.

Arról is beszélt, hogyan segítette a sok régi kacattal telezsúfolt padlástér a próbákon.

A padlást a Vígszínházban 1988. január 29-én mutatták be. A próbák alatt a színészek nem igazán hittek a darab sikerében, de kitörő tapsvihar a premieren mindent megváltoztatott.

"Ahogy összekapaszkodva elindultunk előre meghajolni, akkor mindenki az alatt a pár lépés alatt telt meg büszkeséggel és kezdett el ragyogni. Ez felejthetetlen volt" - mondta a Kossuth- és Jászai-díjas színművész.

A Broadway is érdeklődik A padlás iránt, egyelőre a szövegkönyvön dolgoznak. Presser Gábor nyáron New Yorkban járt, hogy segítse az előkészítő folyamatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×