eur:
392.31
usd:
361.96
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kulka János színművész átveszi a Hazám-díjat Kocsis András Sándortól a XXI. Század Társaság elnökétől a díj ünnepélyes átadásán a Magyar Tudományos Akadémián 2019. november 16-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Átadták a Hazám-díjakat - Kulka János is kapott

Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat, a XXI. Század Társaság elismerését.

A Hazám-díj kuratóriumának elnöke Vámos Tibor akadémikus. A kuratórium további tagjai: Ágh Attila politológus, Gönczöl Katalin kriminológus, Romsics Ignác történész, Tompa Andrea író, színikritikus, Varga Gyula közgazdász, valamint a a XXI. Század Társaság elnöke, Kocsis András Sándor.

Az indoklás szerint Dávid Gyula irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító szülőföldje magyar irodalmának ápolásával, tudományos tevékenységével érdemelte ki a díjat. Fischer Ádám karmester szerte a világban az egyetemes zenekultúra és a magyar zene üzenetét hirdeti. Kulka János színművész sokoldalú és kimagasló művészi teljesítményért, Losonczi Ágnes szociológus tudományos munkájáért kapta meg az elismerést.

Németh Miklós közgazdász, politikus a zsűri indoklása szerint a menekülő idegenek megsegítésével nemzetközi rokonszenvet szerezve szolgálta a Magyar Köztársaságot és Európát. Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus főként humoros, kritikai észrevételeivel, gazdag költői és prózaírói munkásságával szolgált rá a Hazám-díjra. Radnóti Zsuzsa dramaturgnak több évtizedes munkásságátért, ítélték oda a díjat - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán: úgy ért el történelmi győzelmet a brit Munkáspárt, hogy alig növelte a szavazói számát

Gálik Zoltán: úgy ért el történelmi győzelmet a brit Munkáspárt, hogy alig növelte a szavazói számát

Eleve vereségre volt ítélve a csaknem másfél évtizeden át kormányzó Konzervatív Párt a csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választáson, a győztes Munkáspártnak pedig nem lett sokkal több szavazója, mint amennyi 2019-ben volt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×