eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Porig alázva érzik magukat a hazai szinkronszínészek

Harminc évvel ezelőtti árakon dolgoznak, sokszor szerződés nélkül, minőségbiztosítási rendszer pedig nincs. A Bosszúállók magyar hangjai most együtt álltak fel.

Elsősorban anyagi megbecsültségi problémáik vannak a magyar szinkronszínészeknek, ennek pedig most hangot is adnak. A Bosszúállók című sorozat magyar szinkronhangjai által fogalmazott, a Színházi Dolgozók Szakszervezete égisze alatt futó közleményben a szinkron állami védelmét és a szinkronizálás hivatalos szakmai elismerését kérik az érintettek, a legrövidebb időn belül tárgyalásokat kezdeményeznek a jogalkotókkal és a szinkronstúdiókkal – tették hozzá.

A fő tiltakozók között van a legismertebb színészek közül

Csőre Gábor, Miller Zoltán, Nagy Ervin és Stohl András is, a kiáltványban pedig azt hangoztatják, hogy "a magyar nyelven szinkronizált filmek és médiatartalmak összekapcsolják a magyarokat az egész világon, erősítik a nemzeti egységet és a kulturális összetartozást".

A Bosszúállók szinkronhangjai azt szeretnék, hogy a tartalmak eredeti és magyar nyelven is legyenek elérhetők, és a közönség válasszon. A törvényhozóktól pedig egy olyan "médiatörvényt" kérnek, ami garantálja a hozzáférést.

A HVG.hu által is idézett közleményben rámutatnak, a szinkronizálással összefüggő tevékenységeket végzőknek nincs szakmai besorolásuk, ezért nincs minőségbiztosítási rendszer sem - ezért dolgoztathatják őket

"30 évvel ezelőtti árakon" -,

az e mentén kialakult "kizsákmányoló, a gazdasági erőviszonyokkal visszaélő, a partnerséget és sok esetben a törvényes jogi kereteket nélkülöző üzleti gyakorlat ellen" pedig erőteljesen fel kívánnak lépni, tiszta, szerződéses feltételeket szeretnének.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×