eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az ukrán Lena Dolinszkaja csillárszáma a Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című műsorának próbáján 2019. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újraértelmezett világot teremt a Fővárosi Nagycirkusz nyári előadása

Olasz bohócok, német kutyaidomárok, ukrán csillárakrobatika, magyar zsonglőrtrió, orosz trapézszám és egy modellrepülő attrakció is várja az érdeklődőket a Fővárosi Nagycirkusz nyári produkciójában ("Repülőcirkusz"), ami a pünkösdi hosszú hétvégén is látható. Az előadás rendezője, Kristóf Krisztián Guinness-rekorder magyar artistaművész a Dumbo című film cirkuszi jeleneteinek rendezőjeként is vendégeskedett az InfoRádió Arénájában.

A "Repülőcirkusz" klasszikus cirkuszi előadás abban az értelemben, hogy a tartalma nagyon klasszikus: a humor (bohóc formájában) nagyon nagy szerepet kap, "a legfontosabb eleme egy jó előadásnak" - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában Kristóf Krisztián artistaművész.

Fontos pillér még az akrobatika, illetve az ember-állat kapcsolat, de utóbbi vissza lett szorítva, hiszen egyetlen kutya-ember produkcióra korlátozódik a Fővárosi Nagycirkusz nyári előadásában.

"A metodika, hogy hogyan lettek a produkciók egymásután fésülve, az viszont elég modern.

Elhagytuk a konferálásokat, a számok közti megállást, a nagy harsonázásokat, az ma már annyira lassít, hogy a mai, felgyorsult világban unalmas lesz. Igyekeztem egy olyan struktúrát alkalmazni, amelyben az előadás pörög"

- mondta el Kristóf Krisztián, példaként említve, hogy ma már egy filmnél is sokkal jobban pörögnek a filmkockák, mint korábban, nincs "üresjárat".

Közben viszont maguknak a számoknak lehet lassabb ritmusa: a nyitó számban egy férfi távirányítós repülővel dolgozik, zenei aláfestéssel, fénytechnikával.

"Elég sok a lassú betét is, de a betétek közötti átkötések lettek összeszorítva, hogy a hangulatok folyamatosan változni tudnának anélkül, hogy nyomnánk egy stopot. A jelenetek össze vannak kötve, a néző folyamatos élményt kap."

A kétszer 50 percnek "úgy kell elszállnia, hogy a néző még akarjon többet".

A Kristóf Krisztiánnal készült teljes beszélgetést az InfoRádió Aréna című műsorában, jövő szerdán 18 órától hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×