eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Vecsei H. Miklós, Junior Prima-díjas színész a fővárosi Vígszínház előtt 2017. október 3-án. A Vígszínház társulatának tagja ezen a napon interjút adott az MTI újságírójának.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Bombahírek a Vígszínházból - új igazolások, új művek

Zenés ősbemutató, kortárs magyar művek, Shakespeare-dráma és operett - többek közt ezek szerepelnek a Vígszínház most meghirdetett következő évadában. A színházhoz szerződik - mások mellett - Petrik Andrea, Kőszegi Ákos és Hirtling István.

Új zenés darab születik a Vígszínházban, ez pedig mindig nagyon izgalmas; Eszenyi Enikő igazgató pedig mindig akkor a legbüszkébb, ha egy ilyen produkció saját kútfőből jön létre.

Mint az InfoRádióban elmondta, lesz egy Molnár Ferenc-bemutató is (A doktor úr) a következő évad legelején - Zsótér Sándor rendezésében -, a szerző 24 éves volt a mű első bemutatójakor.

"Ez az előadás Fesztbaum Bélával a főszerepben egy nagyon jó előadás lesz" - ígérte a színházigazgató, aki szerint dialógusokat legjobban Molnár Ferenc tudott írni, ráadásul mindig aktuális.

Amikor igazgató lett, elhatározta, hogy minden évben bemutat a teátrum egy Shakespeare-darabot.

"Aki idejár, a világ legnagyobb szerzője összes művén menjen végig, élje meg és ismerje meg ezeket a darabokat" - indokolta Eszenyi Enikő, akinek fontos az is, hogy minden darab új fordításban mutassa meg magát a közönségnek. A sorozatot az Otellóval kezdték,

hamarosan pedig jön II. Richárd - bőrében Vecsei H. Miklóssal, akinek Eszenyi Enikő szerint ez a szerep "nagyon-nagyon való". Spiró György fordította újra a darabot, neki ez az egyetlen Shakespeare-fordítása.

Szintén Spiró György 1997-ben írt egy Komédiát Honderű címen, ez most műsorra kerül majd - például Kern Andrással.

A Pesti Színházban Rudolf Péter rendezi A nyugati világ bajnokát, az Anna Kareninában pedig Petrik Andrea debütál - a Szlovák Nemzeti Színház volt igazgatója, rendezője, Roman Polák állítja színpadra.

A Mágnás Miska operettet maga Eszenyi Enikő rendezi.

"Szeretném, ha ez a generáció az operettet is megismerné"

- fogalmazott az igazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×