eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Sok film ingyenesen megtekinthető a héten

Hétfő este az életmű-díjak átadásával indult az ötödik Magyar Filmhét programsorozata. Az idén ötödik alkalommal megrendezett seregszemlén több mint 200 magyar játékfilm, kisfilm, dokumentumfilm, animáció, de még televíziós sorozatok is megtekinthetőek a Corvin Moziban.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el a Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Filmhét tegnap esti nyitógáláján. Novák Emil, az egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta régi céljuk vált ennek az életműdíjnak a megalapításával valóra.

„Nagyon örülünk annak, hogy első alkalommal ilyen kiemelkedő színészeknek tudunk díjakat átadni”

– fogalmazott.

Látható lesz egyebek mellett újra az Egy nap, a Napszállta, a Genetis, a Nyitva, a Vad Balaton, a Ruben Brandt a gyűjtő, A könnyű leckék és az Úr hangja is. Novák Emil hangsúlyozta idén rekordszámú – körülbelül kétszáz – magyar filmet neveztek a Filmhétre. Az elnök elmondása szerint nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. A szakma számára fontos, hogy kihasználják azokat a lehetőségeket, hogy a közönséggel találkozzanak.

Az első napon, kedden fiatal alkotók munkáit lehet megtekinteni, a második naptól kezdve játék-, ismeretterjesztő, dokumentum- és animációs filmeket. Csütörtökön és pénteken főleg a dokumentumfilmekre koncentrálnak a szervezők, ezután a televíziós sorozatok és a tévéfilmek következnek.

A játékfilmeket 500 ft-os áron, a többi filmet ingyenesen tekintheti meg az érdeklődők a héten a Corvin moziban. Az interneten a legjobb filmekre a közönség is szavazhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×