eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Budapest, 2017. április 7. Kerényi Miklós Gábor (KERO) Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas rendező, színigazgató, kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színművész, énekes munkásságát idézték meg.  MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA / Zih Zsolt

Kerényi Miklós Gábor megpályázza az Operettszínház igazgatói posztját

A zaklatási botrányba keveredett egykori művészeti vezető a Facebookján írt a pályázatról.

Július közepén tette közzé a Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pályázat nyertese február 1-jétől öt évig töltheti be a pozíciót.

Kerényi Miklós Gábor, a teátrum korábbi művészeti vezetője a Metoo kampány idején keveredett zaklatási botrányba. Először felmentették a munkavégzés alól, majd az Operettszínház elbocsátotta, mondván, nyilatkozataival rossz színben tüntette fel a munkahelyét. Ezután Kerényi egy Áldozatok című Facebook-posztban reagált az esetre.

Most a hvg.hu szerint ismét a közösségi oldalán tudatta, hogy megpályázza Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyét. Írásának azt a címet adta, hogy Nem tehetek mást.

"Biztos vagyok benne, sokak számára meglepetés, hogy megpályázom a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyét.

Tudom, szinte vakmerő bátorság ez – de miközben elsősorban rendezni szeretnék, és egyáltalán nem vágynék semmilyen vezető szerepre, mégsem tudom elkerülni".

Azt írja, sokan megkeresték és biztatták, köztük művészek, operettszínházi szereplők. „A döntő lökést az Apáca Show című darab szegedi megtekintése adta. Látva ezt a professzionális eleganciával színpadra varázsolt tipikus „Madách-színházi” előadást, megdöbbentett, hogy ez a szórakoztató, kommersz show negyvenkétszer kerülhet műsorra a jövő évben az Operettszínházban. Ekkor úgy éreztem, nincs mit tennem, nem menekülhetek el a helyzet megfogalmazása elől.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×