eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Sétarepülés a Múzeumok éjszakáján

A világ egyetlen Li-2-ese emelkedik majd a levegőbe.

Sétarepülésre fogja be a Múzeumok éjszakáján a világ egyetlen repülésképes Liszunov Li-2-esét az Aeropark, ahová a Deák Ferenc térről Malév-festésű csuklós buszokkal ingyenesen lehet eljutni.

Az Aeroparkban a korábbi éveknek megfelelően a Malév egykori pilótái mesélnek egész este a kiállított történelmi repülőgépek kivilágított pilótafülkéiben. Több gépen életre kelnek a műszerek, a látogatók belehallgathatnak a rádióforgalmazásba, és megismerhetik, milyen munkamegosztással dolgoznak a pilóták 10 ezer méteres magasságban.

A Tupoljev Tu-154-es fedélzetén az este folyamán több alkalommal légiutas-kísérő tanfolyamot tartanak gyerekeknek.

A parkban a repülőgépek mellett a földi kiszolgáláshoz szükséges járműveket, így ambuliftet, jégtelenítőt, oldtimer előteres autót, fékhatásmérőt és az ország legnagyobb és legdrágább tűzoltóautóját is bemutatják. Két repülőgép-szimulátor is üzemel majd az Aeroparkban, emellett többfordulós légiközlekedési kvíz is várja az érdeklődőket.

Az Aeroparkba a Deák Ferenc térről délután 3 órától éjjel 1 óráig minden órában ingyenes ingajárat indul, amelyet egy Malév színekre festett Ikarus 280-as csuklós busz teljesít. A repülőtér-látogatás regisztrációhoz kötött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×