eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Hatszin.hu

Isten a pszichológusnál - Gryllus Dorkával készül a Gólem Színház új premiere

Jaj, Istenem! címmel mutatja be Anat Gov kortárs izraeli szerző drámáját a héten a Hatszín Teátrum. A darab egy groteszk felvetésen alapul: mi történik, ha Isten úgy érzi, jól jönne neki egy pszichoterápia? Az előadást a Zsidó Művészeti napok keretében állítja színpadra Borgula András. Az egyik főszereplő Gryllus Dorka.

“Istenem, maga nem halt meg…csak nagyon beteg." Ez a hivatalos diagnózisa? - kérdez vissza a kanapén ülő Isten az őt megvizsgáló pszichológustól.

Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus.

Gryllus Dorka színművész a darab kapcsán az InfoRádiónak elmondta, ő játssza az Istent fogadó pszichológust. " Istennek problémája van, és elkezdődik egy furcsa terápia, két ember beszélgetése" - mondta a színművész.

A darabban sok filozófiai felvetés van, hogy mit gondolunk önmagunkról, Istenről, milyen a saját viszonyunk Istenhez, szükségünk van-e Istenre. Sok kérdést humoros módon, kicsit realista, de azért inkább abszurd módon dolgoz fel a darab - mesélte Gryllus Dorka.

"A pszichológusnőben van egyfajta érzékenység, és empátia másokkal szemben, és közben próbálja az életét menedzselni a gyereke és a szakmája között" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×