eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Lenyűgözte a világ cirkuszigazgatóit a magyar produkció

Sorra érkeznek Budapestre ezekben a hetekben a világ vezető cirkuszi szakemberei és igazgatói, hogy megtekintsék a Fővárosi Nagycirkusz parádés vízi cirkuszi előadását, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazást.

A sort nem sokkal az április eleji premiert követően Lyudmila Schevchenko, a kijevi Ukrán Nemzeti Cirkuszigazgatója, a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének tagja, valamint partnere, Ivan Shviets cirkuszproducer nyitották meg - közölte a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.

„Európai színvonalú, gyönyörű előadás! - fogalmazott Schevchenko asszony a káprázatos artista számokat felvonultató produkció megtekintése után. Az előadásban emelkedő-süllyedő színpadtechnikát, szökőkút-rendszert és 11.000 liter vizet használnak.

Kíváncsi volt a különleges előadásra a leghíresebb olasz cirkusz, a Circo Americano igazgatója, Elvio Togni és családja is. Ellátogatott a magyar fővárosba Párizs kőcirkuszát működtető és a legnagyobb francia utazó cirkusz tulajdonosai, a Bouglione család valamint a világhírű moszkvai Nikulin Cirkusz tulajdonosa és igazgatója Maxim Nikulin feleségével.

Helmut Grosscurth, az Európai Cirkuszszövetség (European Circus Association) menedzser igazgatója így fogalmazott:

„Nagyon tetszik a műsor, rendkívül ötletes, nem hasonlít egyetlen más produkcióra sem. Kiválóak a számok, a fények, a kosztümök, a táncosok és persze a szökőkút rendszer is. Mindig visszatérek Budapestre, hogy jó cirkuszi előadásokat szeretnék látni.”

Ugyancsak helyet foglalt ezekben a hetekben a Fővárosi Nagycirkusz nézőterén a világ legnagyobb cirkuszi ügynöksége, a Planet Circus Service menedzser igazgatója, Dirk Kiuk is.

A szeptember 9-éig látható előadást nemcsak külföldi szakemberek, hanem a magyar magáncirkuszok igazgatói és a hazai artistatársadalom jelentős része is megtekintették a premiert követő első hetekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×