eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels

Oroszországban betiltott filmmel is várják a magyar mozik a nézőket

Az új Tomb Raider, Clint Eastwood valós történeten alapuló hős-mozija és a Sztálin halála is a héten debütál a magyar mozikban.

A héten mutatják be az új Tomb Raidert A dán lányért Oscar-díjat nyert Alicia Vikanderrel. A filmben Lara Croft hét éve eltűnt apja keresésére indul. A kritikák méltányolták, hogy a film az Angelina Jolie-s verzió után egy életteli, már-már hétköznapi karaktert álmodott a vászonra, azonban az értékelések szerint korántsem hibátlanul.

Már a mozikba kerülése előtt komoly port vert fel Az alelnök című televíziós szitkomot jegyző Armando Iannucci új filmje, a Sztálin halála. A különös, groteszk humorú filmet Oroszországban betiltották – indokként a kegyeletsértőtől a szovjet embert alsóbbrendűként ábrázoló filmig mindenféle címke rákerült, pedig a kritikák úgy vélik: csak egy fekete humorú, korántsem kiváló alkotás.

A héten debütál Clint Eastwood újabb hőstörténete, a megtörtént eseményeket feldolgozó A párizsi vonat. 2015-ben egy felfegyverzett férfi lövöldözni kezdett az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton, amelyen éppen szabadságon lévő katonák tartózkodtak, akik végül leteperték a támadót. A történet akkor bejárta a világsajtót, Clint Eastwood pedig most a három valós szereplővel készített egy filmet, amit a Variety borzasztóan művinek aposztrofált, a Financial Times kritikusa pedig csak annyit kérdezett: Clint Eastwood, mit tettél?

A Szellemek háza a Spierig testvérek új filmje, amely egy valós történetből, a különös kalifornai Winchester-villa történetéből merítette az ihletet. A legenda szerint a fegyvergyáros özvegye a haláláig építtetett egy egyre bővülő, labirintusokkal és semmibe vezető lépcsőkkel tarkított házat, a puskákkal megölt emberek szellemeinek. Az értékelések kimondottan bátortalannak tartják a filmet, amelyet még Helen Mirren sem tud megmenteni az unalomtól.

Xavier Legrand első rendezéséjért, a Láthatásért elnyerte a Velencei Filmfesztivál rendezői díját, az Ezüst Oroszlánt. A különös hangvételű, kívülről elmesélt történet azt mutatja be, miként válnak halálos ellenségekké a 11 éves gyermekük felügyeleti jogáért perlekedő szétvált szülők.

A Táncterápiában egy látszólag tökéletes életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos nő nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, és a karótnyelt nő nem csak egy tánciskolába áll be idővel, hanem a szerelmet is megtalálja. Az újrakezdést éltető bájos angol mozi leginkább a színészektől szerethető: Imelda Staunton, Joanna Lumley, Celia Imrie és Timothy Spall játszanak Richard Loncraine filmjében.

Ugyancsak a héten mutatják be a gyerekeknek szánt Nyúl Pétert, ami az első visszhangok szerint igen szórakoztatóra sikerült.

És érkezik a Mrs Hyde Isabelle Huppert főszereplésével, aki egy villámcsapás következtében hirtelen egészen más emberré válik. 

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×