eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Izgalom, vidámság, szerelem és nagy nevek a héten a moziban

Egy Agatha Christie-adaptáció, egy rossz anyás karácsonyi mozi és egy igazán vicces amerikai stand upos filmje debütál többek között a héten a mozikban;

Izgalom, vidámság, szerelem és nagy nevek a héten a moziban

A több mint negyven évvel ezelőtti adaptáció után Kenneth Branagh vitte ismét filmvászonra Agatha Christie klasszikusát a Gyilkosság az Orient Expresszen-t. Nemcsak rendezőként jegyzi a filmet, hanem ő játssza a híres belga detektív, Poirot szerepét is. A szereposztás egészen parádés, a később meggyilkolt férfit Johnny Depp játssza, a vonat utasai közt pedig ott van Michelle Pfeiffer, Judi Dench és Penelopé Cruz. A kritikák szerint lenyűgöző a film látványvilága, ám kevés az eredeti ötlet, egy ilyen izgalmas regény esetében azonban már egy a színészi alakításokra koncentráló adaptáció is elegendő a jó moziélményhez.

A héten érkezik a magyar mozikba a tavaly komoly kasszasikert elért Rossz anyák karácsonyi kiadása Mila Kunis főszereplésével. A kritikák szerint az italozó, szabályokat sutba vágó anyák karácsonyi tombolása igazán gyengére sikerült, sok írás egyenesen a pénzért gyorsan összedobott folytatásként jellemzi a mozit, amelyben még Susan Sarandon is felbukkan.

Izgalom, vidámság, szerelem és nagy nevek a héten a moziban

A Rögtönzött szerelem egy pakisztáni származású amerikai stand up-os, Kumail Nanjiani saját történetét meséli el, a kalandos utat, ahogyan megismerkedett későbbi feleségével, aki kapcsolatuk kezdetén kómába esett, a bevándorló fiúnak pedig a kórházban az ellenséges szülőket kellett meggyőznie a szerelmük érvényességéről. A film, amellett, hogy független alkotásként komoly bevételt hozott, bájos, szerethető és természetesen humoros.

Izgalom, vidámság, szerelem és nagy nevek a héten a moziban

A Django című francia alkotással nyitott idén a Belini Filmfesztivál, és már akkor is sokan írtak arról, hogy a híres muzsikus életén keresztül a roma holokauszt kérdését boncolgató alkotásnak egy magyar szereplője is van Palya Bea személyében. A kritikusok szerint nem sikerült igazán jól az alkotás, amelyet a fontos téma sem emelt ki a fesztiválfilmek sorából.

A héten debütál a Rodin – Az alkotó című életrajzi dráma, amely a szobrászművészet egyik legkiválóbb alkotójának vívódásait, alkotói módszereit, szerelmeit meséli el a főszerepben Vincent Lindonnal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×