eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kiállítás nyílt a legszebb magyar természetfotókból

Kiállítás nyílt a legszebb magyar természetfotókból

A Magyar Természetfotósok Szövetsége Máté Bencét választotta idén az Év Természetfotósának, a vízimadár képeivel nemzetközi hírnévre szert tett magyar fotográfus már hatodik alkalom kapta meg az elismerést. Az év legjobb természetfotóit bemutató tárlat már megtekinthető a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Az előző évekhez hasonlóan az idei mezőny is nagyon erős volt – mondta az InfoRádiónak Fáth Péter, a Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke. Közel háromezer fotó érkezett be a pályázatra, így az Év természetfotósa pályázat a legnagyobb fotográfiai verseny Magyarországon – tette hozzá.

A fotósok 14 kategóriában pályázhattak: az ifjúsági és a 12 hagyományos kategória mellett idén a fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolatát bemutató fotók is láthatók a kiállításon.

Az Év Természetfotósa – immár hatodik alkalommal – idén is Máté Bence lett. Az Év Természetfotójának a zsűri Potyó Imre: Téli szárnyak című felvételét választotta. „Különleges fotográfusi bravúr áll emögött a kép mögött” – hangsúlyozta a szövetség elnöke. Egy éjjeli mezei tájat ábrázol a fotó, amin – a sötétség ellenére – a rajta szereplő lepke, fák és csillagok mind fókuszban vannak.

A magyar természetfotósok a világ élvonalába tartoznak, Fáth Péter szerint ez a legsikeresebb művészeti ág Magyarországon. A magyar fotográfusok rendkívül innovatívak, és sorra nyerik a nemzetközi díjakat is. A siker elsősorban a természetismeretnek és a kitartásnak köszönhető – tette hozzá a szakértő.

A pályázaton jól szereplő fotókból kiadvány is készült, illetve az érdeklődők december 31-ig megtekinthetik őket a Magyar Természettudományi Múzeumban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×