eur:
393.46
usd:
365.41
bux:
71692.29
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Megúszta a filmes sztrájkot Hollywood

Megúszta a filmes sztrájkot Hollywood

Fontos megállapodás született.

A hollywoodi írócéh (WGA) szerdán bejelentette, hogy tagsága túlnyomó többsége elfogadta a stúdiókkal kötött új hároméves megállapodást.

A Writers Guild of America (WGA) tagságának 99 százaléka szavazott a 2020 májusáig életbe lépő megállapodásra, a több mint 3600 szavazatból mindössze harmincan voksoltak ellene.

A WGA fő követelései közé tartozott, hogy az írók többet kapjanak az egyes epizódokért és az ismétlések után is részesüljenek megfelelően a jogdíjakból.

Az egyezség ratifikálására három héttel az után került sor, hogy a WGA tárgyalódelegációjának sikerült dűlőre jutnia a nagy stúdiókkal, így elkerülhetővé vált az írósztrájk.

A hollywoodi filmes és televíziós forgatókönyvírók szakszervezete és a hollywoodi stúdiók március közepén kezdték el a tárgyalássorozatot. A tárgyalások fölött árnyékként lebegett a legutóbbi, 2007-2008-as száznapos írósztrájk, amely Kalifornia gazdaságának több mint kétmilliárd dollárjába (572 milliárd forintjába) került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×