eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Bombasiker az új Marvel-film

Bemutatása hétvégéjén kasszasikert, 85 millió dollár bevételt hozott a Marvel stúdió legújabb szuperhős-filmje, a Doctor Strange.

A Benedict Cumberbatch főszereplésével készül akciófilm a nemzetközi piacon a múlt héten debütált, ám az észak-amerikai mozikban csak csütörtöktől mutatták be. A film központi alakja Stephen Strange egykori sztársebész, aki egy szörnyű baleset után gyógyulást keresve Nepálba utazik, ahol egy kolostorban megismerkedik az okkult tanokkal. Az öreg bölcs, az ősmágus szerepét a képregénnyel ellentétben nő, Tilda Swinton alakítja.

A Doctor Strange először 1963-ban bukkant fel a Marvel Strange Tales című képregényében, amelyet számos további kiadvány követett. 1978-ban Peter Hooten játszotta a karaktert egy mozifilmben, amelyet egy sorozat első részének szántak, azonban a folytatások sosem készültek el.

A 165 millió dollár költségvetésű Doctor Strange bemutató-hétvégi jegybevétele megelőzte a Disney-Marvel stúdió olyan nagysikerű filmjeinek, mint a Thor (65,7 millió dollár), az Amerikai Kapitány: Az első bosszúálló (65 millió dollár), a Hangya (57,2 millió dollár) nyitását. Ez azért is figyelemre méltó, mert Amerika Kapitány és Thor jóval ismertebb figurák a képregényhősők világában.

A kasszasikerlista második helyét ezen a hétvégén a Dreamswork új animációs filmje, a Trollok szerezte meg, impozáns 45,6 millió dollár jegybevétellel. A nagy szemű, borzas hajú, kicsiny figuráknak olyan népszerű kedvencek kölcsönözték hangjukat, mint Justin Timberlake, Gwen Stefani vagy Anna Kendrick.

A harmadik helyen a Lionsgate második világháborús drámája, a Mel Gibson főszereplésével forgatott A fegyvertelen katona című film végzett 15,7 millió dollárral. A Desmond Doss szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy ő maga nem viselt fegyvert.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×