eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A titkos kiadványokba is bele lehet pillantani

Nyílt napok lesznek hétvégén a Központi Statisztikai Hivatalban. A KSH tájékoztatási osztályának főosztályvezetője azt mondta: statisztikai érdekességekkel, vetítésekkel várják a látogatókat, akik megtudhatják, hogyan lesznek például az egyszerű adatokból elemzések.

Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Központi Statisztikai Hivatal, szombaton és vasárnap 9 és 15 óra között a kulturális örökség napjai keretében várják a látogatókat a Keleti Károly utca 5-7.-ben.

Freid Mónika, a KSH főosztályvezetője közölte: statisztikai érdekességek bemutatójával és játéksarokkal is készülnek, valamint lesz az októberben induló mikrocenzust, vagyis népesség-összeírást bemutató vetítés, játék és plakátkiállítás. Az érdeklődők kipróbálhatják a vizualizációs technikáikat, így akár mindenki statisztikussá válhat néhány percre.

A KSH épületében szervezett sétákat is tartanak, ezekhez előzetesen lehet regisztrálni. Mindkét nap negyed 2-kor angol nyelvű vezetés is indul.

A főosztályvezető elmondta azt is, hogy megnyitja kapuit a közel egymilliós kiadvány- és kötetállománnyal rendelkező könyvtár is, ahol régi térképeket és hajdan titkosnak minősített kiadványokat is böngészhetnek a vendégek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×