eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Múzeumként épül újra a japán manga atyjának háza

A japán képregény és rajzfilm múzeumaként építik fel újra a manga szent földjének nevezett házat Tokióban, ahol többek között a manga atyjának tartott Tezuka Oszamu is lakott.

A főváros Tosima kerületében valaha állt Tokivaszo nevű épületet több mint 30 évvel ezelőtt lerombolták, most egy parkban építik föl újra, mintegy 200 méterre az eredeti helyétől - jelentette be a kerület vezetése.

"A múzeum a fiatalabb generációknak tanítja meg, honnan származik a manga, de szeretnénk az olimpiára Tokióba érkező turistákat is becsalogatni" - mondta Takano Jukio, a kerület polgármestere.

A múzeum a tervek szerint 2020 márciusában, a nyári olimpiai játékok előtt nyílik meg.

Fiatal mangaművészek népesítették be évtizedeken át a régi stílusú épület kicsi szobáit, itt élt az ötvenes években a manga atyának tartott Tezuka Oszamu, az Astro Boy írója és illusztrátora és Fudzsio Fudzsiko, Doraemon, a robotmacska kitalálója.

A kerület vezetői elmondták, hogy a Tokivaso kétemeletes, favázas épület volt közös konyhával és mellékhelyiségekkel, fürdője nem volt. Azért rombolták le 1982-ben, mert az állapota nagyon leromlott.

Az épületet majdnem eredeti méretében építik fel, belül a galériákkal együtt 420 négyzetméteres lesz.

Címlapról ajánljuk
Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×