eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Elhunyt a rocklegenda

Kaliforniai otthonában 76 éves korában elhunyt az amerikai rocklegenda, Ike Turner. A soulzene egyik legnagyobb csillaga zenéje mellett arról is híres volt, hogy rendszeresen bántalmazta feleségét, Tina Turnert.

A Kaliforniában fekvő San Diegóban lévő otthonában 76 éves korában elhunyt Ike Turner. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ike Turner a hatvanas években lett híres, ám a legtöbben alighanem a Tina Turnerrel folytatott zenei és magánéleti kapcsolata miatt emlékeznek rá.

A később szólóénekesként is rendkívül sikeres Tina Turner házasságukat követően többször is elmondta, hogy Ike Turner rendszeresen verte. A zenész meglehetősen megtépázott imidzsét némileg helyreállította az idén legjobb hagyományos blues-lemez kategóriában nyert Grammy-díj.

A zenész egyébként mindig is tagadta, hogy bántotta volna feleségét és saját szavai szerint frusztrálta, hogy a média démonizálta őt.

A Rock'n'Roll Hírességek Csarnokába is beválasztott Ike Turnerről sok zenetörténész úgy tartja, hogy 1951-ben ő készítette az első rock'n'roll felvételt.

Tina Turnerrel 1959-ben házasodtak össze és több közös slágerük is volt, például az A Fool In Love és az It's Gonna Work Out Fine. A legnagyobb sikert azonban mégis talán a River Deep Mountain High-jal aratták.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×