eur:
394.26
usd:
353.9
bux:
72834.63
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Megnyílt a különleges fehérvári kiállítás

Már látogatható a Szent Imre 1000 éve című nemzetközi millenniumi tárlat Székesfehérváron, amelyen először láthatja a nagyközönség Székely Bertalan Boldog Gizella a gyermek Imre herceggel című alkotását.

A tárlaton száz műremeket ismerhetnek meg a látogatók a Székesfehérvári Egyházmegye Múzeumában.

Székely Bertalan itthon soha nem látott alkotása a Müncheni Bajor Állami Levéltár Titkos Házilevéltárából érkezett Magyarországra.

A székesfehérvári kiállítás másik érdekessége Vaszary János Szent Imre című olajfestménye, amely eddig csak magángyűjteményben volt látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Jön az árhullám, érkeznek a friss előrejelzések - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

Jön az árhullám, érkeznek a friss előrejelzések - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×