eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Kellemetlen: mégsem Botticellié az esztergomi falfestmény

A Harvard Egyetem firenzei Reneszánsz Kutató Központjának vezetője szerint nem Sandro Botticelli festette az esztergomi Királyi Palotában talált falképet.

Nagy valószínűség szerint nem Sandro Botticelli festette az esztergomi Királyi Palotában talált falképet - mondta a Harvard Egyetem firenzei Reneszánsz Kutató Központjának a vezetője, miután megvizsgálta a képet.

Louis Waldman, aki egy nemzetközi kutatócsoporttal érkezett Esztergomba, azt mondta: a stílusbeli eltérések alapján a képet egy másik olasz festő, a Magyarországon Albert mesterként ismert művész készítette 1490 körül.

A körülbelül húsz külföldi és magyar kutató is bizonyos volt abban, hogy nem Botticelli képéről van szó - jelentette ki a neves kutató.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a múlt hét végén jelentette be Rómában, hogy Sandro Botticelli fiatalkori falfreskóját találták meg az esztergomi Árpád-kori palota feltárásakor.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 05:15
×
×
×
×