eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Távozik posztjáról a debreceni Csokonai Színház igazgatója

Távozik posztjáról a debreceni Csokonai Színház igazgatója, Csányi János - közölte Halász János, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. Az igazgató lemondásának oka az, hogy 36 millió forinttal túllépte a tavalyi költségvetést.

Távozik a debreceni Csokonai Színház igazgatója - jelentette be a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. Halász János hozzátette: a fenntartó önkormányzat és Csányi János március 30-ával, közös megegyezéssel bontja fel a vezetői szerződést.

A végleges döntést a városi közgyűlés hozza meg, amely pályázatot ír ki az igazgatói posztra.

Az alpolgármester szerint a tavalyi költségvetést 36 millió forinttal túllépő Csányi János 2006 január óta irányítja a színházat, Vidnyánszky Attila művészeti igazgatóval, aki folytatja munkáját a debreceni színháznál.

Csányi János, aki a színház munkatársainak pénteken rendkívüli társulati ülésen jelentette be távozását az igazgatói posztról, a sajtónak a jövő hétre ígért tájékoztatást lemondásának hátteréről és jövőbeni terveiről.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×