eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Ötven évvel első felvétele után még mindig Elvis a király

1957. március 5-én jelent meg első felvétele, több évtizede halott, ám a jelek szerint a rajongók és a szakemberek nem felejtik. Elvis Presleyt fél évszázaddal a "That's All Right" megjelenése után ezúttal a Q magazin szakírói választották meg minden idők legnagyszerűbb hangjának.

Elvis Presley, Aretha Franklin és Frank Sinatra - őket tartják a Q magazin szakírói minden idők legjobb hangjainak. Elvis legendája a jelek szerint semmit sem halványult a halála óta eltelt három évtizedben, miként Frank Sinatra hangja és előadásmódja is a mai napig elvarázsolja a hallgatókat.

Más kérdés, hogy a jelek szerint a szakemberek kissé elfogultak voltak a megelőző generációk énekesei és az elhunyt sztárok iránt. Az első tíz helyezett közül hét már nem él.

Megválasztották minden idők legrosszabb énekeseit is, ebben a kategóriában viszont többségben vannak a még aktív előadók.

A legrosszabbak között szerepel Ozzy Osbourne ("úgy is énekel, ahogy beszél, ami szimpátiára ugyan okot adhat, de ettől még nem vesszük meg a lemezeit"), Mariah Carey ("lehet, hogy 100 oktávot képes kiénekelni és olyan hangos, hogy a madarfészkek lepotyognak a fákról, de ettől még nem jó"), Celine Dion ("úgy csikorogtat minden hangot, mintha ellenszenvet érezne a visszafogottság puszta említésére", Yoko Ono ("a hang, amit még John Lennon sem volt képes szeretni").

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×