eur:
396.28
usd:
367.22
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Két magyart is jelöltek Grammy-díjra

Schiff András zongoraművész és Fischer Iván karmester is a 49. Grammy-díj jelöltjei között van. A magyar művészek illusztris társaságba kerültek, hiszen a jelöltek között szerepel többek között Sir Paul McCartney is.

A hollywoodi Fonda Theatre-ben tartott tájékoztatón bejelentették, hogy Mary J. Blige nyolc, a Red Hot Chili Peppers együttes hat kategóriában verseng.

Mary J. Blige rhythm and blues énekesnő jelölése várható volt, miután The Breakthrough című lemeze példátlanul népszerű volt egész éven át, és számos díjat kapott érte.

A nyolc jelölés között a korábbi jelentésekkel ellentétben nem szerepel az év albuma, de az év daláért, az év felvételéért jelölték az énekesnőt, aki az év rhythm and blues albumának díját is elnyerheti. Ez utóbbira jelölték többek között Prince-t és Jamie Foxxot is.

Több ötszörös jelölt is van: a Dixie Chicks country lánytrió, James Blunt, John Mayer és a Black Eyed Peas együttes reménykedhet több Grammyben.

Schiff András zongoraművész Beethoven zongoraszonátáinak zenekar nélküli, szóló előadásáért, Fischer Iván pedig Mahler 6. szimfóniájának zenekari előadásáért kapott jelölést. A karmester a Budapesti Fesztiválzenekart vezényelte.

"Nagyon örülök a hírnek, ez hatalmas megtiszteltetés a számunkra" - mondta Fischer Iván, aki utalt arra, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar már több európai díjat kapott, de, mint mondta, a Grammy-díjjal "átléphetnének egy másik kontinensre is".

A Grammy-díjat lemezekért, kizárólag szakmai alapon ítélik oda. Az elismeréseket február 11-én, Los Angelesben adják át.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×