eur:
395.56
usd:
366.54
bux:
74060.29
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Beatles-ereklyék kalapács alatt

Rocktörténeti ereklyék, többi között Paul McCartney kézzel írott dalszövege és Jimi Hendrix Fender Stratocaster gitárja is kalapács alá kerül a Christie's-nél.

A New York-i aukciós ház árverésén öt évtized zenetörténetének legendás tárgyaiból válogathatnak a jómódú rajongók.

Kalapács alá kerül Paul McCartney egy kézzel írt dalszövege, Jimi Hendrix Fender Stratocaster gitárja, Miles Davies trombitája, Britney Spears középiskolai irodalomfüzete és Bob Dylan szerelmes levelei.

Az eladásra váró tárgyak között van még egy eddig még sosem hallott John Lennon-interjú.

A legdrágábban a várakozások szerint McCartney dala, a Maxwell's Silver Hammer című szám kéziratos dalszövege és annak két másolata kel majd el, eladásából 57 millió forintnyi bevételt várnak.

Az Abbey Road albumon megjelent dal miatt egyébként összevesztek a liverpooli zenészek. Akkoriban Lennon és McCartney között már korántsem volt felhőtlen a viszony, előbbi a Maxwell's Silver Hammer felvételein meg sem jelent. A lemez kiadása után nem sokkal fel is oszlott a Beatles.

Egy eddig még kevéssé ismert Lennon-interjúra is licitálhatnak majd az érdeklődők.

A felvételen az 1980-ban meggyilkolt zenész arról beszél, hogy politikai nézetei miatt üldözik Amerikában. Lennon azt mondta: Nixon emberei megfigyelték őt.

Valószínűleg jó áron kel majd el az eredetileg jobbkezes, de a balkezes Jimi Hendrix által áthúrozott Fender Stratocaster szólógitár is, bár az kérdés, hogy a zenész egyáltalán játszott-e a hangszeren.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×