eur:
395.59
usd:
365.41
bux:
73846.53
2024. július 31. szerda Oszkár

Még fagyasztják a könyveket

Tizennyolc millióról 5 millió forintra csökkent az Országos Széchenyi Könyvtárat ért kár értéke. Január 18-án az Országos Széchényi Könyvtárban egy vízvezeték megrepedt és több ezer dokumentum elázott.

A csőtörésben 2.500 könyv és 1.200 kötetnyi hírlap ázott el. A könyvek jelentős része azonban csak nedves lett, ezért vasalással és újrakötéssel helyre lehet őket állítani.

A hírlapok jelentős részét is sikerült már pótolni. Más könyvtárak és a lapkiadók is felajánlották anyagaikat az OSZK-nak.

A jelentősen elázott dokumentumokat - 63 könyvet és 76 kötet hírlapot - lefagyasztották. A kár értékét azonban sikerült 18 millió forintról 5 millióra csökkenteni.

A lefagyasztott darabok között vannak a kilencvenes évekbeli Népszabadságok, ötvenes évekbeli Dél-Magyarországok, valamint a két világháború közötti regények és statisztikai kiadványok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert a negyedik idővel jutott tovább, Telegdy Ádám is versenyben maradt

Kós Hubert, a 200 méteres hát fukuokai világbajnoka nagy reményekkel várta a szám párizsi versenyeit. Kényelmes úszással, a negyedik idővel jutott tovább. Telegdy Ádám is versenyben maradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×