eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Ma éjféltől kapható az új Harry Potter-könyv

Csütörtök éjféltől kapható a könyvesboltokban a Harry Potter sorozat hatodik kötete, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A történet Harry hatodik évét követi végig a Roxfort varázslóiskolában, és a felkészülést a végső csatára Voldemort ellen, akinek a múltját szintén hosszan tárgyalja a könyv.

A regény angol kiadása 2005. július 16-án jelent meg, és 6,9 millió példányban fogyott el az első napon az Egyesült Államokban, amivel kiérdemelte a "minden idők leggyorsabban fogyó könyve" címet.

Tóth Tamás Boldizsár, a sorozat fordítója szerint a hatodik kötet erősen épül az első öt kötet ismeretére. Kevésbé kalandregény-szerű, inkább a negatív főszereplő múltja a regény témája.

A 4. kötettől megkezdődött tendenciát folytatva ez is egy sötétebb, borúsabb hangulatú rész, kevesebb humorral - fogalmazott az InfoRádióban a fordító.

"Ez a fordítás szempontjából is érdekes, hiszen másfajta feladatot jelent. Nekem a harmadik volt a kedvenc kötetem, de az olvasók aligha fognak csalódni, az írónő tartja a színvonalat" - vélekedett Tóth Tamás Boldizsár.

A fordító szerint jellemző a szerzőre, J.K. Rowlingra, hogy sokáig fenntartja a feszültséget. Kevés a történés, mégis izgalmas a könyv, hiszen állandó várakozás lengi át.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×