eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Fantáziagazdag fődíjas a Filmszemlén

A Taxidermia című játékfilm nyerte a fődíjat a 37. Magyar Filmszemlén. A legjobb alakításért a férfiak között Csányi Sándort díjazták, a nők között pedig Tóth Orsit. A rendezőnek járó elismerést Hajdu Szabolcs, a Fehér tenyér alkotója kapta.

Pálfi György filmje, a Taxidermia három generáció történetét mutatja be a második világháborútól napjainkig. A személyes

múltidézés sajátosan kezeli a történelmi tényeket, néhol visszájára fordítva, és varázsosan nyúl az egyes korszakokhoz.

A film a külföldi kritikusok és újságírók Gene Moskowitz-díját, és a diákzsűri elismerését is megkapta. Két szereplője, Stanczel Adél és Czene Csaba kapta a legjobb epizódszereplőnek járó elismerést, és a látványtervezői díjat is elvitte az alkotás.

Siker a Fehér tenyér


Fehér tenyér (magyar.film.hu)

A rendezői díjat, a produceri díjat és a közönségdíjat Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmje kapta. Szintén ez a mozi kapta a legjobb vágás díját is.

A 70-es években, Debrecenben játszódó történet egy tízéves fiú mindennapjait mutatja be, aki az otthoni veszekedések elől a versenytorna szigorúságot követelő világába menekül.

Aratott Johanna

A szemlén aratott a Johanna című film is: Nagy András a legjobb operatőrnek járó díjat, Tóth Orsi pedig a legjobb mellékszereplő díját vihette el. A legjobb eredeti zenéért járó elismerést pedig ugyanezért az alkotásért Tallér Zsófia vihette el.

Csak szex és két díj

A Csak szex és más semmi férfi főszereplője, Csányi Sándor kapott elismerést, a film emellett a legjobb forgatókönyv díját is elvihette. A vígjáték egy harmincas éveiben járó egyedülálló színházi dramaturgnő életébe vezet be, aki rádöbben, hogy gyereket szeretne. Ezért nekilát potenciális donorokat keresni.

A dokumentumfilmes zsüri döntése alapján a fődíjat Forgács Péter Fekete kutya című filmkölteménye kapta.

A tudományos ismeretterjesztő filmek kategóriájában Lakatos Iván A Cassus Belli ember című filmje győzött. A kísérleti kisjátékfilmek között Buvári Tamás Kivégzés című moziját ítélték a legjobbnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×