eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Meghalt Richard Pryor

Meghalt Richard Pryor amerikai komikus, színész, humorista. A 65 éves művész 1986 óta szklerózis multiplexben szenvedett, halálát szívinfarktus okozta.

Pryor 1940-ben született Illinois államban és bordélyházat üzemeltető nagymamája nevelte fel. Hétévesen már dobolt egy éjszakai klubban, később különféle lokálokban lépett fel humoristaként.

Richard Pryor csillaga a 70-es években emelkedett fel, a legjobban fizetett színészek közé tartozott Hollywoodban. Több mint ötven filmben játszott, melyek közül legismertebbek a Dutyi dili, a Superman 3 és a Vaklárma.

Vaskos humorával hódított, stílusával Eddie Murphy és Chris Rock pályáját egyengette, de Robin Williamsre is hatott. Saját showműsorai voltak.

Súlyos betegsége előtt alkoholizmussal és kábítószerezéssel voltak gondjai, 1980-ban kis híján életét vesztette, amikor otthonában kábítószer-kotyvasztás közben robbanás történt, amelyben súlyos égési sérüléseket szenvedett. Saját szerencsétlenségéből is viccet csinált. Egyik fellépésén így foglalta össze tapasztalatát: ha égő ruhában rohansz az utcán, az emberek kitérnek előled. Később beismerte, hogy inkább öngyilkossági kísérlet volt, mint baleset.

Hétszer nősült, közülük két feleségét kétszer is elvette.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×