eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor
Vízben gázolnak helybeliek az utcán a Helene névre keresztelt trópusi ciklon elvonulása után a nyugat-kubai Mayabeque tartomány Batabanó városában 2024. szeptember 26-án.
Nyitókép: Helyzet a Helene névre keresztelt ciklon elvonulása után a nyugat-kubai Batabanó városában 2024. szeptember 26-án. MTI/AP/Ramon Espinosa

Teljes áramszünet az országban - Összeomlott Kuba áramszolgáltatása

Teljesen összeomlott az áramszolgáltatás pénteken Kubában, miután leállt a karibi szigetország legnagyobb és leghatékonyabb áramtermelője, az Antonio Guiteras hőerőmű. A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, mikorra áll helyre az áramszolgáltatás.

A 10 millió lakosú ország egész területén áramszünet van, csak ott van áram, ahol generátorok működnek.

A hatóságok a nap folyamán az iskolák és más nem létfontosságú intézmények, vállalatok bezárásával próbálták elejét venni a teljes összeomlásnak, de hasztalanul.

Manuel Marrero miniszterelnök a fűtőanyaghiányt okolta az elmúlt hetek ismétlődő áramszüneteiért. Külföldi adatok szerint az ország fő olajszállítója, Venezuela az év eddig eltelt részében fele annyi kőolajat szállított Kubának, mint tavaly. A kubai illetékesek szerint a múlt heti Milton hurrikán is nehezítette az importált fűtőanyag eljutását Kubába.

A kubai erőművek működését a karbantartás hiánya is akadályozza.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×